Integratieve psychotherapie

Integratieve psychotherapie

Wat is integratieve psychotherapie?


Je zelf zien

Ervaring is je grootste leraar. Angst kan jou weerhouden om te leven, om jezelf te zien, om jezelf te zijn. Welke oude ervaringen hebben nog een invloed op jou in het hier en nu?

Integratieve psychotherapie is een kortdurende en intensieve therapie, die ingezet gezet kan worden bij sociale, emotionele, lichamelijke als spirituele problematiek. Integratieve psychotherapie gaat er vanuit dat geen enkele stroming in de geestelijke gezondheidszorg het per definitie bij het rechte eind heeft. Fysieke, emotionele, cognitieve, gedragsmatige, sociale en spirituele variabelen kunnen allemaal betrokken zijn bij de oorzaak en/of instandhouding van je klacht. Jij maakt gebruik van je eigen interne bronnen. Ik als therapeut neem daarbij slechts de rol van begeleider aan en reik je technieken aan om zelf tot de kern van je problemen te komen.

Kenmerken van integratieve psychotherapie

Zelfverantwoordelijkheid
Jij pakt zélf de klacht aan, en ik begeleid jou daarbij.

Integratief
Voor een klacht zijn meerdere verklaringen mogelijk; samen bekijken we deze verklaringen in hun samenhang.

Maatwerk
Samen kiezen we interventies en werkvormen die bij jou en jouw klacht passen. Dit houdt in dat de diagnose en het behandelplan maatwerk zijn.

Oplossingsgericht
De focus ligt op jouw mogelijkheden, niet op jouw beperkingen.

Doelgericht
Het probleem of de klacht, waaraan gewerkt gaat worden wordt begrensd. Problemen worden uitgediept daar waar dat wenselijk of nodig is. We stellen samen een behandelplan op waarin geformuleerd wordt welk doel jij wilt bereiken.

Kortdurend
Tussen de 5 en 15 sessies.

Meer lezen …