Werkvormen

Werkvormen

Werkvormen integratieve psychotherapie


Actieve Imaginatie

Actieve imaginatie spreekt het onbewuste aan. In beelden komt de wijsheid van het lichaam en van de geest samen. Beelden of metaforen kunnen als handvat dienen om op onbewust niveau jouw zelfhelend vermogen te activeren.

Lichaamsgerichte methoden

Gericht op het lichaam, ademhaling en ontspanning, bewust voelen. Hieronder vallen o.a.: Energetisch lichaamswerk, Ademhalingstechnieken, Meditatie, Yoga en Dans. Vooral lichaamsbewustzijn kan jou helpen om je bewust te worden van de signalen van je lichaam.

Cognitieve methoden

Gericht op het verstand, op gedachten, op begrijpen, op inzicht. Van welke patronen in je leven heb je last? Hoe zijn ze ontstaan? Welke situaties of personen triggeren in jou bepaald gedrag? Ik werk met o.a.gesprekken, Refraiming(NLP), rollenspelen, elementen uit de cognitieve gedragstherapie en Relationeel-Emotieve Therapie(RET).

Specifieke technieken van de Integratieve Psychotherapie

Gericht op het oplossen van innerlijke conflicten. Grote-kleine model, Driehoeksconflictmodel.

Systemisch werk

Het werken met opstellingen maakt verborgen dynamieken uit jouw familiesysteem zichtbaar. Familiedynamieken uit eerdere generaties oefenen namelijk onbewust hun invloed uit op je gezin van herkomst, op jou zelf en de manier waarop je in het leven staat.

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een korte en krachtige vorm van psychotherapie voor het verwerken van vervelende of traumatische ervaringen. Met EMDR vindt traumaverwerking plaats door het stimuleren van de hersenen d.m.v. oogbewegingen of ritmische geluiden.

Meer technieken

Verder maak ik indien nodig ook gebruik technieken uit de Gestalt therapie, Transactionele Analyse, Core transformation, Voice dialogue, Reading en Healing. Beelden, metaforen, verhalen en tekenen zijn hele mooie manieren om tot de kern van je probleem te komen en kunnen jou helpen oplossingen voor je klacht helder te krijgen.

Meer lezen …