Werkwijze

Werkwijze

Werkwijze


De setting is met z’n vieren. Jullie als stel en wij (Jan Halm en Chabela Maturana Parraguez). Onze ervaring leert ons dat een setting met z’n vieren veel voordelen heeft: o.a. meer invalshoeken, man/vrouw perspectief, neutraliteit.

Wij nodigen jullie uit voor een kennismakingsgesprek om te kijken of jullie in deze setting de ruimte en het vertrouwen denken te vinden, die jullie kan helpen om met elkaar dialoog te gaan. Je wensen uit te spreken, te vertellen wat je anders zou willen, waar je in deze relatie in vastloopt en waar je naar toe wilt.

Als we besluiten na een kennismakingsgesprek met elkaar in zee te gaan volgt een intake-gesprek.
Na drie sessies bespreken we het behandelplan. We gaan in beginsel uit van tussen de 5-15 sessies. Een halfjaar na beƫindiging van een traject spreken nog een laatste sessie af, om te kijken hoe het in de praktijk werkt wat jullie met elkaar afgesproken hebben.

Naast de gewone gesprekstechnieken zetten we indien nodig ook de volgende technieken in: Actieve imaginatie, Oefeningen (eventueel voor thuis), Rollenspel en Communicatietechnieken. Spel, humor en plezier zijn een must.